Fortsätt till huvudinnehåll

Lådbilsrally - Grand Prix 2012 - Uppdaterat!

Jag har en del av min tjänst på byggprogrammet (BA/BP). Den här veckan har vi haft temavecka. Eleverna i åk 2 - sammanlagt ett drygt sextiotal elever - har delats in i tio grupper och varje grupp har sedan haft i uppdrag att bygga en lådbil enligt ritning. Sådana lådbilar är inte billiga, men som väl är har vi lyckats få sponsorer, det vill säga lokala bygg- och målarföretag (som därmed köpt sig reklamplats eftersom deras dekal syns på respektive lådbil).


Här är det Caroline och Simon som målar och riggar.

Igår hade vi vårt Grand Prix 2012, det vill säga själva lådbilsrallyt. Förra året var bland annat TV4 på plats och gjorde ett reportage. Igår var åtminstone ett flertal lokaltidningar där och täckte evenemanget. Det regnade för fullt, men entusiasmen hos elever och lärare var det inget fel på.

Batmobil!


Rallyt är över och samtliga bilar har körts in i byghallen. Snart är det prisutdelning, och alla väntar in juryns beslut. Just i år var det väldigt många fina bilar så det är inte enkelt att peka ut någon självklart etta. Det är dock många parametrar som vägs in: hur väl samarbetet har fungerat under veckan, hur snygg bilen blev, initiativrikedom, snabbhet på själva racet, med mera.

Det riktigt fiffiga med hela arrangemanget är att det på alla sätt är en win-win situation. I samband med racet lottades samtliga lådbilar ut till tio olika förskolor inom Trollhättans stad. Många hade hört av sig innan och uttryckt sitt intresse; ungefär en utav fyra drog vinstlotten. Alla förskollärare på berörda förskolor bjuds härmed på motion på betald arbetstid. :)

Missa inte: Elevernas blogg under veckan!
Dessutom: Trollhättan 7 dagar!

Kommentarer