Fortsätt till huvudinnehåll

En brahmatupp i behov av nyorientering
Min dotter inhandlade ett gäng höns för ett halvår sedan. Efter några månader, då de hunnit växa till sig rejält, blev det möjligt att urskilja vilka som var tuppar och vilka som var hönor. Tråkigt för de flesta av tupparna.

Fram till nu har dock min dotter och hennes man valt att behålla två tuppar. Den ena av dem - Kungen - verkar mycket nöjd med tillvaron, medan den andra allt mera verkar vara i behov av nyorientering. Kroppsspråk och brist på engagemang i gemensamma aktiviteter (exempelvis "nu går vi in när det ropas på oss, och alla andra verkar gå in nu") talar därvid sitt tydliga språk. Antagligen rätt trist också att han inte alls har någon lycka hos det i detta fall aningen mindre täcka könet (därför att Kungen är Kung).

Nu är frågan om någon skulle kunna tänka sig att tillmötesgå denna något desorienterade brahmatupps (förvisso ej artikulerade) önskemål om att få tillhöra en ny flock där han får vara Tupp?

Det är nog antingen detta, eller också att han blir, typ, coq au vin.

Wikipediaartikeln om brahmahöns borde inte skrämma bort någon potentiell ny ägare.

Uppdatering: det verkar som att min fru och jag nu ska bli med höns. Brahmatuppen ifråga verkar därmed kunna få ett nytt mål i livet. Vad gör man inte för dem som inte själv har någon röst?

Kommentarer