Fortsätt till huvudinnehåll

Celebert besök av konstruktör och entreprenör

Nästan två månader har gått sedan mitt senaste blogginlägg. Uppslag har inte saknats: hönshuset jag byggt, böckerna jag läst, resan till norra Italiens landsbygd, och så vidare - däremot lusten och motivationen att publicera de egna tankarna och upplevelserna. Den långa semestern behövdes. Vi får se hur det blir med bloggen under hösten.

Jag skulle hur som helst vilja sätta lite ord på ett besök vi hade på vår skola igår. Våra tvåor och treor på Ekonomiprogrammet fick då ta del av ett anförande av konstruktören och entreprenören Eduard Gray. Eds berättelse handlar om alla milt sagt anmärkningsvärda lyxbilar och yachter han konstruerat genom åren och han varvar bilderna med anekdoter om människor han mött på vägen inom en bransch där de stora orden och knivhuggen i ryggen verkar vara näst intill vardagsmat. Otroligt nog förefaller Ed ha kommit helskinnad ut ur alla bataljer med tvivelaktiga affärsmän och narcissistiska bling-blingbesatta shejkar.
Ed gör ett sympatiskt intryck och fastän hans konstruktioner är i världsklass kallar han sig inte för entreprenör utan just konstruktör. På den punkten undrar jag ändå om inte Ed är onödigt ödmjuk, för om inte han är entreprenör, vem är då entreprenör? Hans främsta styrka ligger måhända inte i själva affärsmannaskapet - åtminstone inte i den mån det gäller att ha hårda nypor - men med växande erfarenhet och juridisk rådgivning kan det inte råda någon tvivel om att hans företag står inför det slutliga genombrottet även i ekonomisk mening.

Hans senaste konstruktion är elmotorcykeln Zeus Twelve: Tyst, bekväm och exklusiv. Tidningen ttela skrev om den här: Drömmen som blev verklighet.

Hans konstruktioner har sedan länge vunnit fina internationella priser och har fått vid spridning inte minst via Youtube. Det räcker med att klicka här, då förstår man att man med rätta kan tala om viral marknadsföring. Hittills har han inte själv behövt lägga en enda krona på reklam.

Länk till nyhetsartikel på skolans hemsida.Kommentarer

  1. Så jag var inte ensam om att svika bloggandet, Henrik. :) Vilken utmärkt person att bjuda till skolan! Känns slösaktigt att bara låta ekonomiprogrammets seniorer träffa honom.

    SvaraRadera
  2. Nej, du var inte ensam om att svika bloggandet, Helena. Och nu svek jag till och med kommenterandet. Vi får väl se vad hösten bär i sitt sköte.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar