Fortsätt till huvudinnehåll

Besök av tidigare elev


Idag hade vi besök av Albin Davidsson, tidigare elev och student anno 2015 vid vårt Ekonomiprogram på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan, numera juridikstuderande vid Umeå universitet.

Redan när Albin läste hos oss tyckte vi han var något av en mönsterelev - engagerad, fokuserad, en motor bland sina kamrater i klassrummet - och i höstas föddes tanken att bjuda hit honom för en träff med samtliga våra nuvarande elever. Till vår stora förtjusning tackade han ja till inbjudan.

Med start på förmiddagen höll vi - det vill säga främst Albin - sedan igång till mitt på eftermiddagen. Han började med att inför drygt ett fyrtiotal åk 2:or få berätta om vad han håller på med nu, hur det är att läsa på universitet, vad han skulle vilja råda sitt 16-åriga EK-jag att prioritera och slutligen något om sin dröm för framtiden.

Efter detta var det dags att låta bägge våra åk 3:or i var sin sittning ta del av en lektion där Albin föreläste samt höll i juridisk workshop med olika case(s). Slutligen rundades dagen av med att även låta samtliga våra åk 1:or lyssna till blivande juristens tankar och reflektioner. Lektionssalen var smockfull, och det var uppenbart att Albin nu hunnit bli rejält varm i kläderna. Han verkade stortrivas i rollen som inspiratör och vägvisare till ett möjligt, spännande, kul och meningsfullt liv efter studenten.

Så här efteråt konstaterar vi lärare samfällt att detta var en fullträff. Som Albins tidigare svensklärare myser jag när jag hör vilken vokabulär han numera otvunget hanterar i sitt tal, inte minst vad gäller träffsäkerheten i det juridiska språket som han givetvis drillats i via sina studier. Även hans gamle juridiklärare i vårt arbetslag gladdes givetvis åt detta.

Efter sista lektionen utbrast ett par av åk 1-eleverna att han använde många svåra ord och var svår att förstå - fast sade i nästa andetag att
"han är en hjälte".  Rätt så stabilt betyg ändå kan tyckas.Från vänster: Jag, Anna, Albin, Christer. Kommentarer