Fortsätt till huvudinnehåll

Hemvändare på besök

 Varje eller vartannat år försöker vi bjuda in tidigare MÅG-elever till Ekonomiprogrammet på vår skola (MÅG = Magnus Åbergsgymnasiet). De får då berätta om sin väg ifrån gymnasiet till där de är idag. I år toppade vi tidigare år på det att vi lyckades locka till oss två tidigare elever att komma och hälsa på samt berätta ur sina liv för samtliga för åk 2:or och åk 3:or .

Henrik Barkman hade jag läst om i lokalpressen vid två tillfällen det senaste halvåret. Han har utbildat sig till ekonom och är för närvarande praktikant vid Svenska Handelskammaren i London. Innan han började plugga ekonomi hann han dock även med lite andra saker, inte minst att jobba ett antal år på den lokala ICA Jätten. Henrik berättade frikostigt om hur det för något år sedan kunde komma sig att han plötsligt fick ett erbjudande om att få komma till London och frottera sig med såväl småföretagare som big money och högstatusdjuren i den coolaste av städer. Inte minst betonade han att han på sin väg vant sig vid att prova på nya saker, sällan säga nej till erbjudanden och förfrågningar, hålla sig i rörelse, ta risker (han nämnde även att han under sin utbildning alltid tog anteckningar för hand och inte på datorn). Utmärkande för hans presentation var dessutom hans genuina intresse för vad våra nuvarande elever sysslar med bland annat i UF. Intressant och spännande!

HÄR en kort film som Högskolan Väst spelade in med Henrik strax innan han stack till London i juni förra året.


Jesper Ahlcrona var dagens andra hemvändare. Även Jespers berättelse handlar om att inte sitta still och - med kungens ord - bara vänta på att  det ska komma flygandes stekta sparvar.  Efter studenten 2017 upphörde den inrutade tillvaron och Jesper insåg genast att han behövde ta egna initiativ, ringa det där samtalet, lämna komfortzonen. Vi som känner Jesper tycker nog inte att han brukar sitta på sina händer och bara vänta, men visst ställer post-gymnasietiden ännu högre grad på proaktivitet än när man har ett schema som andra bestämt åt en. För Jespers del handlade det i grunden om att slippa känna tristess, vilket snart ledde honom till att bland annat vidareutveckla sin talang inom filmning. De filmer han redan hunnit gjort är professionella och snygga. Sedan i höstas läser han dessutom på Journalistprogrammet vid Göteborgs universitet. Var han slutligen hamnar i tillvaron och yrkeslivet vet han inte, men han håller i dagarna på att starta sitt tredje bolag. Inspirerande!

HÄR en länk till några av de kortfilmer Jesper hunnit producera.

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar