Fortsätt till huvudinnehåll

Okända kändisar har nu blivit kända

Även jag har haft affischen hängande hemma på väggen. Nu har två utav pojkarna (de som inringats) identifierats som varande Julles-Albin och John i Broarna, eller mer korrekt Albin Svensson och John Johansson, bägge från Okome i Halland. Det är tydligen släktingar till dem som kommit dem på spåret. Läs artikeln i Hallands Nyheter.

:


Ur artikeln:
Bilden togs den 20 september 1932 på 69:e våningen i den skyskrapa som skulle bli 70 våningar och 259 meter hög. Den heter RCA Building eller numera GE Building, en del av det byggnadskomplex som finansierades av affärsmannen John D Rockefeller Jr och som går under namnet Rockefeller Center.
Bilden är fascinerande och förbryllande, eftersom den ger en svindlande känsla av att vara närmast omöjlig. Hur kan de sitta där? Den blir mer begriplig om man inser att det några meter framför och nedanför byggjobbarna förmodligen ligger ett plankgolv över järnbalkarna. Bilden togs som ett slags reklamfoto för bygget, en arrangerad bild där jobbarna låtsades ha sitt lunchuppehåll.
Det har även gjorts en dokumentärfilm om då det begav sig att bygga upp The Big Apple: Kommentarer