Fortsätt till huvudinnehåll

Om en vedtrave kunde prata


Jag försjunker i en djup betraktelse över den vedtrave jag just staplat i köket. Tankarna vill inte riktigt ta form, men jag fascineras över vad jag ser. Någonting med att trä är organiskt och att man kan urskilja årsringarna. Det är givetvis olika träslag, och vedklabbarna har olika former beroende på var sågklingan har haft sin framfart och var yxan klöv. Jag kan hålla med min fru då hon säger att traven ser ut som en vacker möbel i sig.

Idag ska vi iväg till Uddevalla och titta på Passionsspelet. Det spelas utomhus och jag vet av erfarenhet att torget i Uddevalla kommer att vara proppfullt av människor. Det kommer att bli kallt, men själv sållar jag mig till dem som tror att Passionsdramat var och är en Händelse att beakta.

Det går att lik den korsfäste Brian i Monty Pythons gestaltning vissla "Always look on the bright side of life" (och for the record kan vi väl nämna att just den filmen är en av mina all time-favoriter). Men frågan är om det alltid räcker med positivt tänkande? Den andra Snubben som hängde en bit bort visslade inte. Det är jag glad för.

Kommentarer

 1. Det var en ovanligt filosofisk Henrik det här. :)
  Jag brukar visa Life of Brian i åttan. Vet inte om jag kan fortsätta med det dock. Jag har haft kristna elever som tagit illa vid sig.
  Glad Påsk, käre Henrik!

  SvaraRadera
 2. Jo, det gäller att portionera ut det varsamt. ;)

  Jag tycker inte kristna elever behöver ta illa vid sig av LoB. Den satiriska udden riktas, som jag ser det, inte mot Jesus själv utan främst mot den typiska, oreflekterade (och farliga) fårskocksmentaliteten - som förövrigt gärna frodas lite varstans. "What we are trying to say", som John Cleese förklarar det i denna intervju, "is think for yourselves. Don´t just follow others!": https://www.youtube.com/watch?v=Ku3GcPrW9xg

  Glad påsk, Helena!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar