Fortsätt till huvudinnehåll

Läxor i "The Walking Dead"

En analogi:

Jag har nu till min egen förvåning följt ett antal säsonger av tv-serien "The Walking Dead". När det är som värst, och döden härjar, får en person ur det yngre gardet höra av en av de äldre i lägret att "vi har alla våra uppgifter att utföra. Just nu är det din uppgift att läsa Tom Sawyer". Varpå personen ifråga får knalla iväg och lämna vårdandet av de sårade och dödandet av fienderna åt dem som har detta på sin lott för tillfället. 
Läxa som meningsfull, sinnesvidgande ansvarsuppgift, ordinerad med hänsyn tagen till omständigheter, mål och personlig status. 
Blir det bra så?


Kommentarer

 1. Det blir jättebra så, tycker jag, men kanske kom du lite för billigt undan nu. Jag misstänker att det går att vrida om denna läx-debatts-trasa ett varv till. De ideologiska skyttegravarna i denna fråga är inte igenskottade ännu.

  SvaraRadera
 2. Bedrägligt med de få orden. Varje bärande ord i definitionen torde dock utgöra underlag för timslanga samtal: vad innebär meningsfull, sinnesvidgande, ansvarsuppgift, ordinerad, etc?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan kan jag i och för sig tänka att just "sinnesvidgande" möjligen är aningen högtravande. Men varför inte ta i lite? :D

   Radera

Skicka en kommentar