Fortsätt till huvudinnehåll

"Bron"-projektet i rullning

Äntligen är våra danska gäster här! Liksom de har även vi jobbat med tv-serien Bron ett antal veckor och vi har sett framemot då vår kontaktklass från Aabenraa skulle komma på besök hos oss i Trollhättan. De språkliga barriärerna eleverna emellan bör inte underskattas men ej heller överskattas. Våra elever tycker att danska är väldigt svårt att förstå, och våra danska gäster tycker att svenska är svårt att förstå. Men skam den som ger sig.

Idag har vi samtalat utifrån våra respektive förutsättningar och förstudier. I Brons tecken har vi även tränat på samarbete:



Imorgon ska vi bland annat till Göteborg, och framåt kvällen ska vi se föreställningen Variation på Folkteatern. Torsdag blir det final, och på något sätt lyckades en av mina kolleger att övertala Vattenkraft att släppa på fallen kl 11. Jag ringde givetvis vår lokaltidning och tipsade dem om att de kan få smycka sin förstasida på fredag ifall de möter upp och plåtar denna begivenhet. Vi får se vad de gör med detta tips (utöver att de omedelbart nappade och kom och gjorde en personlig intervju med mig och ett par av våra elever i torsdags därför att de ville veta mera om vårt Bron-projekt). Det känns hur som helst bra att kunna få visa danskarna fallpåsläppet; det är ju ändå Trollhättan de besöker.

Kommentarer

  1. Jag vill bara säga: Du är beundransvärd!

    SvaraRadera
  2. Oj, det var stora ord, Fröken Helena! Men tack! Roligt att söka nya vägar till lärande!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar