Fortsätt till huvudinnehåll

Höns betyder plus

Ja, nu har vi då skaffat höns. Tuppen, som fått namnet Kasper, är en brahmatupp. Som synes är han grymt snygg. Lugn är bara förnamnet. Bjuder dessutom på en del komik när han får för sig att han måste springa. Den myckna fjäderprydnaden ser nämligen nästan ut som en karnevalsdräkt som är 1-2 storlekar för stor på längden, och det kan tyckas lite obekvämt när det ska gå fort.

Generellt kan jag notera att deras närvaro är ett klart plus. Pysslar man med någonting kommer de och vill kika vad som händer, nyfikna som de är.Sedan har vi precis blivit klara med deras krypin. Trappan fick en makeover idag med fler steg. Vi gläds även att hönorna verkar ha fattat galoppen vad gäller att bidra till hushållet. De är tre stycken och vi hämtar 2-3 ägg varje dag.


Nästa projekt för vår del blir att göra en liten hönsgård ute med hönsnät över. De naturliga fienderna är av flera slag och bör ej underskattas. Vi har kommit att tycka om våra höns och när inte vi är hemma vill vi att de ändå ska kunna vara ute utan att falla offer för vare sig räv, mård eller falk.


Kommentarer

  1. Hönsen är säkert trevliga och nyfikna, och lägger många goda ägg till påsk, men tycker ni fortfarande om tuppen? Är han så lugn att han inte ens väcker er i gryningen?

    SvaraRadera
  2. Ja, Åsa, vi tycker väldigt mycket om honom. Det är väldigt tydligt att han agerar vakt för hönsen, värdigt och lugn. Det händer att han galer, men aldrig tidigt på morgonen och oftast till synes helt omotiverat, det vill säga snarare som en liten övning och demonstration: det funkar allt! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar