Fortsätt till huvudinnehåll

Bygger gärdsgård


Det går inte snabbt, men det går åtminstone framåt. Tanken föddes för något år sedan, att jag ville bygga en gärdsgård, som en sorts inhägnad, en kuliss, och då fanns inget annat att göra än att börja med att göra research: hur gör man? Vilka material använder man? En god vän till mig som äger en del skog ställde gärna upp som leverantör av granslanor.


Nu är vi i gång, och som synes på bilderna har vi hunnit med en del. Vinsten var i första hand tänkt att vara av estetisk art, men det räcker att titta ut genom fönstren emellanåt då älgen eller rådjuren kikar förbi, och då inser man att det även kan finnas mycket praktiska skäl att hägna in en del av tomten - åtminstone om man tycker att det är kul att få se sina nyplanterade växter och träd växa upp och inte låta dem ingå i djurens tallriksmodell.

Bägge bilderna är tagna utifrån, in mot vårt hus samt övriga byggnader på tomten. Grillen till höger i bild är tänd därför att jag bränner störarna i ena änden innan jag slår dem i marken. Avstånden mellan störparen är cirka en meter. Höjden på gärdsgården är cirka 120 cm, medan störparen gärna får skjuta i höjden. I vårt fall markerar inte gärdsgården tomtgränsen, däremot bidrar den till att skapa olika rum på tomten.


Kommentarer

Skicka en kommentar