Fortsätt till huvudinnehåll

Hummus med karaktär


Allt sedan jag för första gången i mitten av 80-talet  smakade hummus ur en burk i Sharm El-Sheikhs öken har jag varit fast. Avnjuten tillsammans med en bit bröd utgör det en perfekt mindre måltid. Precis som med falafel finns det ingen ände på alla olika recept, men idag blev det med följande ingredienser: kikärter, rödlök, tahini, citron, spiskummin, Sambal Oelek. Dessa mixas ordentligt varpå man ringlar olivolja ovanpå samt toppar med oregano.



Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hummus är supergott. Själv hoppar jag över tahini, som jag tycker är besk och skämmer hela röran. Istället rostar jag sesamfrön i het stekpanna, och det funkar utmärkt. Rekommenderas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant! För egen del var det första gången jag använde tahini över huvud taget - men rostade sesamfrön alltså?

      Radera

Skicka en kommentar