Fortsätt till huvudinnehåll

Fixa och trixa


Om någon timme drar vi i väg till biografen med våra EK1:or för att se på filmen Dunkirk. Just nu håller jag på och läser på lite grann, så att jag har en viss förförståelse vad gäller de historiska skeendena. Måste erkänna att det kan behövas.

Så fort man gör något som går lite utanför ramarna behöver man dock fixa och trixa litet. I detta fall blir en annan klass tyvärr lidande just i dag, men då får man sätta upp ett anslag på dörren (så sent som förra året gick det oftast att lösa dylika situationer genom att göra något inlägg i någon facebook-grupp, men numera har inte ens alla elever facebook).

Jag sätter min förtröstan till att de kan läsa min handstil. Texten de ska jobba med läste vi noggrant tillsammans på förra lektionen. Nu gräver vi lite djupare.



Kommentarer

  1. Den där uniten är en av de absolut bästa i Blueprint. Går att göra massor av det. Kul att se att någon annan också använder det! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den bra? Jag hittade även en kort intervju med LS på Youtube som vi nu har tittat på: https://www.youtube.com/watch?v=xdIy_6nLX_w . Utöver detta finns det givetvis mängder av ytterligare texter om honom på nätet.
      Samhällsläraren på vårt program och jag ska driva detta lite till då vi ska prata om/diskutera hemlöshet samt samhällsproblem som knyter an till detta.

      Radera
    2. Berätta gärna vad du gör med detta, Magda!

      Radera
  2. Jag börjar nästan alltid med Funeral Blues, men kör den helt ljuvliga versionen från Four Weddings...

    Vi pratar om hemlöshet, vem blir det, varför, finns det lösningar, vi läser och diskuterar artiklar ur något tummat ex av The Big Issue in the North... ser bilder av hemlösa barn i London för 100 år sedan och jämför med hur det ser ut idag (inte så mycket bättre, alltid...), på Youtube finns det ett bra bokprat (2 delar) där LS berättar om hur h a n hamnade på gatan och hur han tog sig därifrån...
    ... och sedan plockar vi upp tråden från barnen i London på 1800-talet... funderar kring hur deras liv kan ha tett sig, läser utdraget ur Oliver Twist... och därifrån har vi ibland hamnat i samtal om trafficking, om ensamma flyktingbarns utsatthet...

    Avsnittet innehåller många bra uppgifter - inte minst kring skrivande...

    Avslutar med "Fear and Consumption" och ser Youtubeklipp (i st f CD-spåret till boken) från "Bowling for Columbine" där Manson intervjuas...

    Och till slut, when all is said and done ,ser vi ofta just "Bowling..." och samtalar kring utanförskap och vad det kan göra med människor...

    Jag är ibland kluven till huruvida kursbok, eller egenproducerat material, är bäst - men den där uniten och allt man kan göra runt den är ett skolexempel (pun intended ;)) på hur dessa två storheter kan förenas. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar